Computer Tomograf

INTRODUCERE IN PROBLEMATICA C.B.C.T. (Cone Beam Computing Tomography)

Cone Beam Computing Tomography – noua frontiera in imagistica de diagnostic

Morita Veraviewepocs 3D R100 revolutioneaza modelul tehnologiei 3D. Cu 6 optiuni volumetrice de achizitie si cu calitatea imaginii specifica Morita, Veraviewepocs 3D R100 este potrivit pentru o mare varietate de aplicatii dentare si maxilo-faciale, cum sunt: planificarea implantelor (implantologia), chirurgia buco-maxilo-faciala, endodonția, ortodontia, accidente si fracturi, studiul tridimensional al articulatiilor temporo – mandibulare (ATM / TMJ), leziuni periapicale, chisturi, granuloame, tumori, ORL (ureche interna).

 

Campul de imagine 3D Reuleaux pentru intreaga arcada – noua tehnologie patentata

3D Reuleaux Full Arch FOV revolutioneaza achizitia formei imaginii pentru intreaga arcada. Noul si complet unicul 3D Reuleaux Full Arch FOV al lui Morita abandoneaza cilindrul tipic pentru o forma noua, convex – triunghiulara. Prin adaptarea mult mai apropiata de forma arcadei dentare, acest revolutionar FOV (field of view) reduce doza de radiatii prin excluderea ariilor din afara zonei de interes si permite o scanare completa (dintr-o singura expunere) a maxilarului superior, a mandibulei sau chiar bimaxilara.

1 2

 

DIVERSE VOLUME DE IMAGINE – zone expuse pentru diagnostic multiplu

Morita  Veraviewepocs 3D R100 ofera un total de 6 zone de expunere de la 40 mm. x 40 mm. pana la 100 mm. x 80 mm., pentru mai multe optiuni de diagnostic. Scanarea intregului arc captureaza maxilarul sau mandibula cu echivalentul a 100 mm. in diametru si 2 optiuni de inaltimi de 50 mm. sau 80 mm.

Pentru intregul arc se reduce doza si se ofera o exceptionala claritate, trasaturi ideale pentru planificarea implantelor si chirurgia orala. Aceasta unitate ofera in acelasi timp imagini pe o suprafata mica sau medie pentru endodontie, parodontologie, ortodontie (anomalii dentare, dinti inclusi, dinti supranumerari) si stomatologie generala.

IMAGINI DE REZOLUTIE INALTA CU OPTIUNE DE REDUCERE A DOZEI

Printr-o tehnologie avansata, modul de reducere a dozei optimizeaza intensitatea razelor X, scazand expunerea pentru tesuturile usor penetrabile. Doza este redusa cu aprox. 60% fata de modul standard. Prin maximizarea eficientei, tesuturile moi, cum sunt membrana sinusului maxilar si pielea, apar mai clare decat pana acum, cu mai putine artefacte.

REZOLUTIE SI CLARITATE

Morita Veraviewepocs 3D R100 ofera imagini de rezolutie inalta, de 125 µm. dimensiune voxel. Ofera imagini clare ale sacului parodontal, ligamentelor parodontale si ale osului alveolar. Este foarte util pentru terapia implantara, de la planificare, pana la observatia post-operatorie.

REZOLUTIE FOARTE INALTA PENTRU TOATE ARIILE DE IMAGINE

Inalta definitie a aparatului Morita Veraviewepocs 3D R100 este mai mare decat 2 line pairs per mm. (MTF 10%). Imaginile foarte detaliate au o marime de 0,125 mm. pe fiecare fata a voxelului*, iar grosimea sectiunii si intervalul pot fi setate intre 0,125 mm. si 2 mm. Extinderea ariei radiografice cu diametrul 80 mm. x H 80 mm. mentine aceeasi rezolutie inalta si marime a voxelului ca volumele mai mici de imagine.

POZITIONAREA USOARA A CT-ULUI ESTE DATA DE O REALA FLEXIBILITATE CONSTRUCTIVA

Veraviewepocs 3D R100 ofera flexibilitate in metodele de pozitionare a pacientului. Regiunea de interes (ROI – region of interest) poate fi setata prin imaginea panoramica, prin scout-ul bidirectional, sau prin cele 5 fascicule laser de pozitionare.

3

POZITIONARE CT PRIN IMAGINEA PANORAMICA CU SCOUT FEATURE

Inainte de achizitia unei imagini CT (3D), se face o expunere panoramica (OPG – 2D) de mare rezolutie, pentru a focaliza regiunea de interes pe monitorul PC-ului. Bratul C se va muta automat in pozitia optima a pacientului pentru a prinde imagini 3D din centrul regiunii de interes.

POZITIONARE CT PRIN BIDIRECTIONAL SCOUT

Dupa ce este realizata pozitionarea initiala a pacientului prin cele 3 raze laser, pot fi facute imagini 2D cu raze X, pentru a confirma ca pozitia este corecta. Daca aceasta nu corespunde, pur si simplu se ajusteaza pozitia imaginii pe computer prin plasarea cursorului in centrul regiunii de interes.

POZITIONAREA CT DIRECTA CU 5 RAZE LASER

5 raze laser de pozitionare fixeaza pozitia pacientului si aliniaza aparatul pentru captarea regiunii de interes. Mai intai pozitia initiala a pacientului este fixata folosind 3 raze laser, apoi, alte doua raze laser sunt aliniate incadrand regiunea de interes. Bratul C se va muta automat in pozitia corecta.

Aplicatie demonstrativa on-line pe un volum achizitionat de 40 mm. X 80 mm.

4 5

Click pe urmatorul link pentru aceasta aplicatie: http://moritausa-support.com/3D/40×80-revb.html

* voxel = unitatea minima de volum de imagine posibil a fi obtinuta cu ajutorul C.T. Morita Veraviewepocs 3D R100.

 

SOFTWARE-UL

In momentul introducerii in orice computer a unui DVD cu o tomografie inregistrata, executata pe aparatul Morita Veraviewepocs 3D R100, se va instala automat un program Viewer care permite medicilor sa prelucreze imaginile.

Software-ul i-Dixel, propriu producatorului Morita, ofera caracteristici avansate de planificare a implantelor, informatii referitoare la calitatea si volumul osului, masuratori precise in scara 1:1 (scara reala),  plus compatibilitate DICOM cu alte programe existente pe piata.

PROCESAREA IMAGINILOR

CMPR – Faciliteaza crearea de imagini ale sectiunilor arcului dentar, la care grosimea sectiunilor si intervalul pot fi setate intre 0,125 mm. si 2 mm.

6

IDENTIFICAREA CANALULUI MANDIBULAR

Este o alta facilitate a programului, care poate reda si scoate in evidenta canalul nervului mandibular, pentru o vizualizare usoara, inlesnind astfel masuratori ale spatiului disponibil unui implant si determinand pozitia bucala sau linguala.

CARACTERISTICILE AVANSATE ALE SOFTWARE-ULUI CONFIRMA POZITIA IMPLANTELOR CU AJUTORUL IMAGINILOR VOLUMETRICE

Cu ajutorul Veraviewepocs 3D R100 si a software-ului i-Dixel, putem capta o imagine volumetrica de mare rezolutie a intregului maxilar, lucru posibil dintr-o singura expunere a pacientului (timp de expunere aprox. 9,4 s. pentru imagini 3D). Redarea intregului maxilar face mai usoara explicarea fata de pacient a fiecarui pas de planificare a implantelor si a procesului de tratament.

7

IMAGINI 3D PENTRU PLANIFICAREA IMPLANTELOR – Procesul de planificare

Inserarea cu succes a implantelor incepe cu un proces critic si detaliat de planificare. Sunt necesare identificarea structurilor, cum ar fi: cavitatea sinusala, nervul mandibular inferior si imagini clare ale structurii osului. Veraviewepocs 3D R100 este ideal pentru planificarea implantelor cu imaginea intregii arcade, cu claritate de exceptie si doza mica pentru pacient.

8 9

Prin convertirea in format DICOM si exportul imaginilor 3D achizitionate, simularea de implante poate fi realizata de catre medic si cu ajutorul altor programe existente pe piata. Se pot culege date despre constructia implantului, incluzand lungimea si diametrul acestuia, date ce pot fi folosite pentru suprapunerea imaginii implantului pe imaginea 3D in zona de interes, cu masuratori precise (la scara reala) fata de formatiunile anatomice ce trebuie protejate (canalul nervului mandibular, membrana sinusului maxilar, etc).

Descarca fişierul Preturi CBCT

10

 

 


Leave a Reply

Imagistica de exceptie ne recomanda. Va asteptam pentru colaborare